Oktoberfest Duitsland

Oktoberfest Duitsland tijdens een stage

Ben jij er al klaar voor om in je lederhosen of dirndl te swingen tijdens het Oktoberfest in München tijdens je stage? Oktoberfest is ieder jaar weer iets om naar uit te kij  ken voor elke student in Duitsland. Liters bier, schlagermuziek en broodjes braadworst. Maar vooral de gezelligheid zorgt ervoor dat je dit feest niet mag missen tijdens je stage-Duitsland programma.
stage-duitsland-oktoberfest-proost-bier-duits

Ieder jaar trekken miljoenen mensen hun tenues uit de kast om naar dit bijzondere evenement af te reizen. Bezoekers uit alle hoeken van de wereld komen op het Oktoberfest in München af, een must om te bezoeken tijdens je stage. Vooral bij studenten is het Oktoberfest zeer geliefd, en dit is niet zonder reden. Het is namelijk het grootste bierfestival ter wereld. De burgemeester van München krijgt de eer om het eerste vat bier aan te slaan voor de officiële openingsceremonie. Hierna krijgen alle bezoekers de gelegenheid om een biertje of twee te nuttigen.  Mocht je je stage Duitsland beginnen in het eerste semester van het schooljaar, dan is dit een absolute “must”. Het bierfestival duurt meer dan twee weken, dus er is genoeg gelegenheid om naast je stage in Duitsland het Oktoberfest te bezoeken.
stage-duitsland-oktoberfest-groep-proost-bier

Traditioneel bier, eten en muziek op het Oktoberfest

Er zijn zes originele verschillende soorten bier uit München op het Oktoberfest in Duitsland te vinden. Volgens een lange traditie wordt er alleen bier uit München geschonken. Augustiner, Hacker Pschorr, Hofbräu, Löwenbräu, Paulaner en Spaten behoren tot dé bieren die hier in volle mate worden geconsumeerd. Stage Duitsland is dus fantastisch om veel over de cultuur te leren kennen
stage-duitsland-oktoberfest-bier-sokken-duits
In 2016 zijn er voor het festival 106 ossen en 58 kalveren geslacht om te worden geserveerd voor het publiek. Daarnaast zijn bretzels, braadworsten, schweinbraten, rippel en het zogenoemde sauerkraut in volle mate aanwezig. Een festijn om van te smullen! Al met al is het Oktoberfest een perfecte gelegenheid om er even op uit te gaan tijdens je stage-Duitsland programma.
Buiten op straat wordt iedere student vermaakt door traditionele muziek uit Duitsland. De muziek wordt compleet verzorgd door live spelende blaaskappelen. De accordeon, mondharmonica, gitaar en trompet zijn hierbij zeer kenmerkend. Have fun tijdens je stage Duitsland programma!
Herkomst van het Oktoberfest in Duitsland
stage-duitsland-oktoberfest-bier-feest-zon
Het eerste Oktoberfest vond plaats in het jaar 1810 ter ere van de trouwerij van Prins Ludwig met Princes Therese van Sachsen-Hildburghausen. Het feest is in de loop der tijd verplaatst naar eind september omdat het weer dan vaak beter is. Het festival heeft inmiddels zo’n grote naam in Duitsland en de rest van de wereld opgebouwd, dat het jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers trekt.

Stage in Duitsland, München

Vanzelfsprekend is het naast het hebben van plezier ook van belang om je stage met goed gevolg af te leggen. In Duitsland is de werksfeer, ook op het gebied van een stage Duitsland programma, vaak serieus. Maar wees gerust, want een stage in Duitsland is zeker niet zonder voordelen. Vaak wordt het hebben van een stage in Duitsland al beschouwd als een prestatie op zich, omdat de stage procedure redelijk streng en selectief is. Duitsland is momenteel een erg geliefde plek om een stage te doen, omdat alles uitstekend is uitgewerkt op de werkvloer. Er wordt veel waarde gehecht aan punctualiteit, precisie en serieusheid, en daarom zal een stage Duitsland programma erg goed op je CV staan.