Stage in Berlijn- Stad met oneindige mogelijkheden

STAGE IN BERLIJN

Berlijn is een stad met oneindige mogelijkheden. Zo ook geldt dat voor een stage in Berlijn. Een stage in Berlijn is onder de jongeren tegenwoordig erg in trek. Dit komt voornamelijk omdat Berlijn heel veel heeft te bieden op het gebied van een stage. Zo wordt Berlijn onder andere dé “start up city” van Europa genoemd, heeft de stad een bevolking van meer dan 3,5 miljoen, en bevinden er zich alom veel expats.

Mocht het voor jou nou een droom zijn om een stage in Berlijn te doen, dan is het aan te raden om er in ieder geval vroegtijdig bij te zijn. Dit met name om teleurstelling te voorkomen. In Berlijn is het vinden van een stage namelijk niet een gemakkelijke opdracht. Dit komt voornamelijk door de enorme toestroom van jonge mensen die een stage in Berlijn zoeken, en omdat de stad momenteel zo goed als “vol” is. Daarnaast hebben bedrijven in Berlijn vaak een strenge selectie procedure als het aankomt op de sollicitaties. Als het echter eenmaal zover is, en je hebt eindelijk jouw droom-stage in Berlijn gevonden, dan ben je er in ieder geval zeker van dat je een geweldige tijd te wachten staat.

stage-in-berlijn-checkpoint-charlie

BEDRIJFSCULTUUR IN BERLIJN

In het algemeen nemen de mensen in Duitsland hun werk erg serieus. Tijdens jouw stage in Berlijn zul je dit dan ook zeker op de werkvloer merken. Te laat komen, onvoorbereid zijn en je dingen niet op tijd af krijgen worden vaak beschouwd als laksheid, en worden niet gewaardeerd. Het is dan ook aan te raden om het beste van jezelf te laten zien tijdens je stage. Zorg dat je op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes, wees voorbereid, en probeer om vooruit te werken. Hiermee maak je namelijk een goede indruk, en zal jouw bedrijf je zeker bij een ander toekomstig bedrijf aanraden.

 

stage-in-berlijn-berlijnse-muur

Het is ook niet onverstandig, als je nog geen Duits spreekt, om in ieder geval een cursus te volgen. Hoewel de meeste bedrijven in Berlijn internationaal zijn waar Engels de voertaal is, kan het zijn dat werknemers bij jouw stage onderling alsnog Duits met elkaar spreken. Gelukkig komen veel Duitse woorden overeen met de Nederlandse, en is de uitspraak in het algemeen voor Nederlanders niet erg moeilijk om onder de knie te krijgen. Je werknemers zullen het ook zeker waarderen wanneer je Duits met hen probeert te spreken gedurende je stage.

stage-in-berlijn-muziek-feest

BIJZONDERHEDEN IN BERLIJN

Stel, je hebt een stage gevonden in Berlijn. Wat is er dan zoal te beleven in de vrije tijd naast je stage? Eén ding is zeker: daar hoef je je totaal geen zorgen over te maken. Het bruisende nachtleven, de geschiedenis, de Berlijnse muur, tal van evenementen in industriële omgevingen, checkpoint Charlie, het Rijksdaggebouw, Brandenburger Toren en ga zo maar door. Het hebben van een stage geeft je toegang tot al deze mogelijkheden. Mocht je dit nog niet genoeg vinden, dan behoren een wandeling door 1 van de vele parken, een rondvaart door de Spree en sportieve activiteiten nog tot jouw mogelijkheden. Laat niets je begrenzen, en start nu jouw stage in Berlijn!

rondvaart-stage-in-berlijn