Een stage in het mooie Berlin

Berlin is een van de gaafste steden in Europa om een stage in te doen. Stage Duitsland kan een stage voor jou regelen in de hoofdstad van Duitsland; Berlin. Wil jij een gedreven en leerzame werkomgeving en een hippe stad vol met geschiedenis en cultuur om te ontdekken in de tijd naast je stage? Meld je dan snel aan bij ons. Wij kunnen voor 500 euro een stage in Berlin voor je regelen waar je veel kan leren in het door jou gekozen vakgebied maar ook kunt genieten van een wereldstad. Meld je snel aan bij ons! Go Berlin!

Waarom naar Berlin?

Berlin is het culturele hart van Duitsland maar de stad heeft ook een grote kenniseconomie met veel bedrijven in de servicesector waar je een stage kunt doen. Berlin heeft dus eigenlijk ëthe best of both worldsí. Het is een stad met een zakelijk karakter en veel internationale bedrijven waar je stage kunt lopen, zeker als hoofdstad. Daarnaast heeft de stad ook waanzinnig veel te bieden aan muziek, geschiedenis, mode, musea en zijn er ontzetten veel activiteiten te doen.

Stage Duitsland Studeren

Waarom is Berlin geschikt voor een stage?

Berlin heeft hoofdzakelijk een grote service sector en veel bedrijven in de media, mode en transport die vaak opzoek zijn naar studenten die een stage willen doen. Verder is de stad aan het groeien als high-tech stad en Berlin wordt soms daardoor ook wel het Silicon Valley van Europa genoemd omdat steeds meer tech start-ups hun kantoren in Berlin openen. Ook heeft onder andere technologie bedrijf Siemens zijn hoofdkantoor in Berlin. Er zijn dus veel grote bedrijven en start-ups die met open armen staan te wachten op nieuwe studenten die hun stage willen doen in Berlin.

Stage Duitsland Berlijn

Geschiedenis van de stad

Berlin heeft een ruig verleden gehad waar oorlog en verdeeldheid een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis en vormgeving van de stad. De stad is voor grote delen verwoest tijdens de tweede wereld oorlog en na die oorlog is de stad een lange tijd verdeeld geweest tussen het communistische Oost Berlin en het kapitalistische West Berlin. De verschillen in bouw zijn tot op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar en Oost Berlin is na de val van de muur aardig leeggelopen. Daardoor heeft de stad nu ontzettend veel leegstand waardoor er heel veel ruimte is. De stad is daarom vrij goedkoop om in te wonen en zijn er veel kunstenaars en ontwerpers naar de stad getrokken.

Leven in Berlin

Berlin is dus niet heel duur om in te wonen en dat is dan ook een extra reden om je stage in deze stad te doen. Naast dat de stad een harde werksfeer kent waar je veel van zult leren op je stage is de stad ook heel relaxed en heerst er een vrije rustige sfeer in de stad. Er zijn veel hippe winkels, restaurants, kroegen en clubs waar je terecht kunt in de avond of als je in het weekend vrij bent van je stage.

Stage Duitsland Bediening

GO to Berlin

Meld je dan dus ook gauw aan bij Stage Berlin. Wij kunnen een stage voor jou regelen voor een goede prijs van 500 euro in deze waanzinnige stad waar je zonder twijfel een geweldige tijd zult hebben en veel werkervaring op zult doen tijdens je stage. GO Stage Berlin!