Stage in Berlin

Als je een stage wilt lopen in Berlin dan zit je goed bij ons! Berlin staat bij veel mensen bekend als een ware Europese hoofdstad met verschillende gezichten. De stad heeft een groot bedrijfsleven maar daarnaast is er ook ontzettend veel te doen en te beleven in de stad naast je stage. Met onze expertise in Duitsland en in Berlin kunnen we de juiste stage voor jou aanbieden. Voor 500 euro hebben we een stage voor jou en helpen we je daarbij met andere randzaken als accommodatie die van jouw stage een tijd maken die je nooit meer zult vergeten! GO stage in Berlin!

Waarom een stage in Berlin?

Berlin is misschien we de meest bruisende stad van Duitsland en erg geschikt voor een stage. Sinds de val van de muur is de stad langzaam leeggestroomd en zijn er ontzettend veel panden in voornamelijk Oost-Duitsland leeg komen te staan. Om die reden is Berlin tegenwoordig vrij goedkoop om in te wonen en zijn er ook veel jonge bedrijven naar Berlin gekomen om hun kantoor in de stad te vestigen. Maar naast veel start-ups heeft Berlin al een groot bedrijfsleven met veel multinationals die hun kantoren in de hoofdstad hebben en Berlin als stad voor een stage interessant maken. Daarnaast zijn er veel kunstenaars en ontwerpers in Berlin die de stad nog meer sfeer geven en uniek maken. Een stage in Berlin heeft een ontzettend gemoedelijke sfeer en is daarmee een ontzettend prettige stad om in te wonen en stage te lopen.

Stage Duitsland Mac

De economie van Berlin

Berlin heeft ontzettend veel verschillende industrieÎn die de economie van de stad vormen. De stad heeft ontzettend veel stage bedrijven in de creatieve industrieÎn als kleding, design en kunst; o.a. Zalando heeft zijn hoofdkantoor in Berlin. Maar ook bedrijfstakken als e-commerce, informatie en communicatie en transport hebben een groot aandeel in de economie van Berlin en veel stage mogelijkheden. Qua innovatie scoort Berlin hoog door in de top 3 van meest innovatieve locaties in de EU te staan en wordt daardoor nog aantrekkelijker voor een stage in de innovatieve sectoren. Voor een stage is Berlin dus uitermate geschikt omdat het economisch gezien ÈÈn van de hoofdsteden is van Europa en veel leuke jonge bedrijven heeft in interessante bedrijfstakken.

Stage Duitsland Boek

Vervoer op stage

Berlin heeft een groot bovengronds en ondergronds trein netwerk. De S-bahn en de U-bahn zijn dan ook samen de veel gebruikte vervoersmiddelen om de stad van het ene uiteinde tot het andere te bereiken als je stage loopt in Berlin. Ook tijdens je stage zul je een van de twee gebruiken. De meest uitgebreide van de twee is toch wel de bovengrondse S-bahn met zo’n 15 verschillende lijnen en de metro (U-bahn) in Berlijn heeft 10 lijnen. Toch is Berlin ook een hele fietsvriendelijke stad en de fiets is ook een stijgend vervoersmiddel aan het worden qua populariteit. Je kunt tijdens e stage dus ook een fiets aanschaffen en op je fiets naar je stage adres gaan! Verder heeft Berlin ook een zeer uitgebreid busnetwerk met 149 lijnen en de bus is daarmee na de metro ook het meest gebruikte vervoersmiddel in Berlin. Tijdens je stage in Berlin zijn er dus voldoende mogelijkheden om je stage bedrijf te bereiken.

Stage Duitsland Metro

Cultuur geschiedenis

Berlin heeft als stad een zeer interessante geschiedenis omdat de stad ooit verdeeld is geweest in twee delen. Voor de tweede wereld oorlog is de stad ook al vaak het decor geweest van oorlogen maar ook van een bloei in kunst, architectuur en film. Tijdens de koude oorlog is de stad verdeeld geweest tussen dat van het westelijke kapitalistische BRD en dat van het communistische DDR. Het oostelijke deel van de stad is na de val van de muur aardig leeg gelopen en daardoor is er ruimte gekomen voor veel kunstenaars en jonge hippe bedrijven die de stad weer een hippe en vernieuwende sfeer hebben gegeven. Je kunt tijdens je stage ontzettend veel leuke musea bezoeken die ook een historisch inzicht geven in de verdeeldheid van de stad in de afgelopen decennia. Checkpoint charlie, het DDR museum en de Berliner Unterwelten zijn voorbeelden van musea die dit inzicht kunnen geven en ook heel leuk zijn om te bezoeken tijdens je stage in Berlin.

Nachtleven naast je stage

Berlin staat bij veel mensen bekend als het om uitgaan gaat. In Berlin zijn er veel leuke trendy barretjes waar je kunt eten en drinken na een weekje gewerkt te hebben op stage. Er zijn ook veel gezellige kroegen waar je rustig een biertje kan drinken, maar de stad wordt ook wel gezien als ÈÈn van de hoofdsteden van de Europese techno en house muziek. In Berlin zijn er dan ook een aantal wereldberoemde clubs als de Berghain en Tresor die zeker een bezoek waard zijn als je van techno muziek houdt. Maar ook voor de liefhebbers van andere muziek is er keuze genoeg en zal je een top avond beleven in de wat rustigere districten als de Oranienburger Strasse waar je lekker een vrijdagavond biertje kunt drinken na je stage. Tijdens je stage in Berlin zijn er dus genoeg dingen te doen in de late uurtjes.

GO stage Berlin!

Lijkt het jou ontzettend gaaf om stage te lopen in de hoofdstad van Duitsland; Berlin. Twijfel dan niet en schrijf je gauw bij ons in! Berlin heeft alles te bieden om van jouw stage periode een te maken waarbij je veel werk ervaring opdoet tijdens je stage maar ook kunt genieten van de hoofdstad van Duitsland. Wij kunnen de perfecte stage voor jou regelen in deze geweldige stad. GO for it! En meld je snel aan voor een stage in Berlin!

Stage Berlin proces kaart

1.Klik Contact| 2. We plannen een Gratis Skype meeting in| 3. Wij gaan voor JOU op zoek| 4.GO en je hebt een stage in Duitsland