Stage in Duitsland

Duitsland, het land met een sterke economie en zowel een rijke geschiedenis als cultuur. Het is een uitstekend land om er jouw stage te doen. GO Placements helpt jou bij het zoeken naar een leuke stage in een leerzaam bedrijf! Door ons netwerk met bedrijven in de grootste steden is het mogelijk om bijvoorbeeld jouw stage te doen in Hamburg, Keulen, München, of de hoofdstad Berlijn. In onze zoektocht zorgen wij er eerst voor dat jij bij een geschikt bedrijf terecht komt in de door jou gewenste stage stad. Hierbij is er vaak een stagevergoeding geregeld. Daarna zoeken wij accommodatie voor jou en zorgen we ervoor dat je wordt opgehaald van het vliegveld. Voor dit complete pakket betaal je slechts €500,-. Mail naar info@go-placements.com of druk op de ‘Apply’ knop voor een stage in Duitsland! GO for it!

Stagevergoeding in Duitsland

Wanneer je ervoor kiest om stage te lopen in Duitsland, is de kans groot dat je een stagevergoeding krijgt bij jouw stage bedrijf. Deze stagevergoeding is een mooie financiële binnenkomer om rond te kunnen komen in Duitsland. Samen met de Erasmusbeurs zou een stagevergoeding in Duitsland voldoende moeten zijn om een goede tijd te kunnen hebben.
Er zijn natuurlijk bedrijven en sectoren die geen stagevergoeding uitbetalen, wat ook te maken heeft met de sector waarin je stage loopt. Ondanks het feit je misschien geen stagevergoeding krijgt, is een stage in Duitsland het nog steeds waard. Een Duits bedrijf dat jij kan toevoegen als werkervaring in het buitenland, staat erg goed op je CV aangezien Duitsland een sterke en stabiele economie heeft. Onderstaand zie je hoe veranderingen in het minimumloon meespelen voor een stagevergoeding in Duitsland.

Stage Duitsland Erasmusbeurs

Opmerkingen stagevergoeding in Duitsland

Sinds 1 januari 2015 heeft Duitsland een aantal veranderingen doorgevoerd in het minimumloon, wat ook weer gevolgen heeft voor een stagevergoeding in Duitsland. Allereerst staat er in deze veranderingen dat het minimumloon ten minste €8,50 per uur is. Dat betekent dat werknemers bij een werkweek van 40 uur €1473,- bruto zouden moeten verdienen, wat een mooie stagevergoeding betekent.
Natuurlijk zijn er wat opmerkingen over het minimumloon en de stagevergoeding in Duitsland. Het minimumloon geldt hier voor zowel full-time als part-time banen, de meeste stages en de zogeheten 12 uur contracten. Stages waarbij je een stagevergoeding krijgt, zijn stages waarbij de stagiaire ouder is dan 18 jaar en de stageperiode langer duurt dan drie maanden. Stages die vrijgesteld zijn van het minimumloon en daarmee ook van een stagevergoeding zijn stages op de middelbare school, oriënterende stages en verplichte stages die uitsluitend bedoeld zijn om een bepaalde studie af te ronden. Daarbij verschilt de stagevergoeding per bedrijf of sector in Duitsland.
Wanneer je geen stagevergoeding ontvangt, is er altijd nog een kans dat je een reiskostenvergoeding ontvangt vanuit het bedrijf in Duitsland. Samen met de vergoeding die je voor je OV-kaart ontvangt, scheelt dit al gelukkig in de kosten. Zoals al eerder verteld, is er bij de meeste bedrijven in Duitsland wel een stagevergoeding.

Stage Duitsland Kantoor

Ga naar Duitsland en loop stage bij een bedrijf met stagevergoeding!

De kansen op een stagevergoeding bij een bedrijf in Duitsland zijn erg groot. Doordat GO Placements een grote database heeft met bedrijven in Duitsland die een stagevergoeding betalen, is de kans groot dat wij dit voor jou kunnen regelen. Samen met de reiskostenvergoeding zorgt een stagevergoeding ervoor dat jij financieel makkelijker kan rondkomen in Duitsland tijdens jouw stage. Twijfel niet langer en laat ons jouw stage regelen in Duitsland met een stagevergoeding. Een Duits bedrijf staat goed op je CV en het is het land dat de belangrijkste handelspartner van Nederland is. Geniet tijdens jouw stage met stagevergoeding in Duitsland van haar rijke cultuur en geschiedenis!

Stage Duitsland Verdienen